Studiekeuze: waar begin je met zoeken?

Er is zo veel te kiezen dat je niet weet waar je moet beginnen. En als je al zo ver bent gekomen om veel weg te strepen, dan blijven er nog wel vijf studies over die je leuk lijken. Hoe weet je nu wat de beste en leukste is? Straks ben je anderhalf jaar bezig en blijkt er toch een betere studie voor jou te bestaan. Dit is gewoon keuzestress!

Geen paniek. Gelukkig zijn er genoeg mensen die jou hierbij kunnen helpen. Dit kunnen vrienden en familie zijn of studieadviseurs van opleidingen bijvoorbeeld. Ga zeker met hen in gesprek.

Heb je het idee dat je blijft twijfelen? Ga dan eens met onze studiekeuzeadviseurs in gesprek. We zijn objectief en hebben dus niet het doel om jou in een richting te sturen. Met inzichten die jou meer rust geven en studiekeuzetools die helpen jouzelf beter in kaart te brengen (wat kan ik en wil ik), kun je met meer zekerheid gaan kiezen.

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_brain jump 400x600

Hoe, wat, waar en wanneer?

In twee tot drie gesprekken waarin we nagaan wat je al kunt en straks wilt kunnen, komen we tot een duidelijker beeld. Je kunt al goed meerdere studies of toekomstige banen wegstrepen en de laatste mogelijkheden beter onderzoeken. Het is heel normaal om niet op één, maar eerder op drie studies uit te komen. Opleidingen hebben vaak overlappende gebieden, dus dat is helemaal niet gek.

In Leeuwarden beschikken we over meerdere ruimtes en we zijn ook 's avonds of op zaterdag beschikbaar voor gesprekken. Elders in Nederland is ook een optie.

Het eerste gesprek is altijd fysiek. De gesprekken erna kunnen eventueel online plaatsvinden.

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_onlinestudy4 600x400

Tarieven studiekeuzegesprekken

Individueel:

  1. Basistraject van twee gesprekken (inclusief studiekeuzemateriaal) in maximaal drie weken: €169,-
  2. Plustraject van drie gesprekken (inclusief studiekeuzemateriaal) in maximaal vijf weken: €249,-

Duo's (samen met iemand naar eigen keuze):

  1. Basistraject van twee gesprekken (inclusief studiekeuzemateriaal) in maximaal drie weken: €189,- (€94,50 per persoon)
  2. Plustraject van drie gesprekken (inclusief studiekeuzemateriaal) in maximaal vijf weken: €269,- (€134,50 per persoon)

Voor gesprekken op locatie buiten Leeuwarden wordt daarnaast een kilometervergoeding en eventuele huur voor workshopruimte verrekend.

Bovenstaande tarieven zijn inclusief btw.

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_logo_Skillsbyvideo_NL

Vanaf januari 2024 als hybride training

Het traject van studiekeuzegesprekken is ook geschikt om deels zelfstandig met video's en opdrachten, en deels live met een trainer te doorlopen. Daarom dat we nu werken aan een korte videoserie om te combineren met de trainingsessies.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.