Meer grip op je vrije tijd? Kan dat?

"Hè, moet ik nou ook al timemanagement inzetten op m'n privéleven? Ik heb helemaal geen tijd om te gaan zitten voor het aanmaken van een privéagenda of het in kaart brengen van waar het beter kan. Vind ik ook helemaal niet leuk om naar te kijken."

Klinkt dit bekend of ben je het ermee eens? Dat snappen we heel goed. En gelukkig houdt deze training ook niet in dat je thuis alleen maar voortdurend met lijstjes zit te werken.

Onze boodschap is hier kort en simpel: wil jij meer rust en tijd voor jezelf?
Neem dan tijd om tijd te maken. Het volgen van deze training is hier een mooi voorbeeld van.

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_life10 600x429

Waardevoller dan wat dan ook: jouw tijd

Als je geld verliest of zelfs een vriendschap, dan kun je op verschillende manieren proberen die weer terug te verdienen. Verloren tijd kun je niet terugkrijgen. Wel kun je tijd slimmer besteden waardoor je nu en in de toekomst er meer van overhoudt.

Inzicht: is tijd van anderen waardevoller?

Als we een afspraak maken met een vriend of met bijvoorbeeld de dokter, dan proberen we op tijd te zijn en het beste uit die tijd te halen. We waarderen immers de tijd van de ander en begrijpen vaak dat een dokter belangrijke zaken te doen heeft. Jouw tijd is óók waardevol. Zodra je zelf bewust meer waarde geeft aan jouw tijd, dan maak je al bijna vanzelf beslissingen die je helpen de tijd goed te verdelen.

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_Tijd is kostbaar 600x424

Hoeveel tijd kost deze training dan?

Daar heb je zelf ook iets over te zeggen. Vanuit SkillsNL bieden we een traject aan van 3 sessies met tussendoor ruimte om nieuwe inzichten en oefeningen thuis uit te proberen. Er zijn drie dingen van invloed op hoeveel tijd je tussen de sessies nodig hebt en of je eventueel een extra sessie inplant:

  1. Hoeveel tijd je nodig hebt voor verwerking opdrachten en inzichten is afhankelijk van jouw situatie en je voorgeschiedenis. Soms blijkt dat er meer speelt en dat je meer begeleiding of verwerktijd kunt gebruiken.
  2. Wat is jouw einddoel? Hoe ziet jouw nieuwe vrije tijd eruit? Wanneer ben jij tevreden?
  3. Jij bepaalt hoeveel aandacht, energie en tijd je tussen de sessies geeft aan opdrachten. Mocht je per ongeluk toch in de valkuil stappen dat je geen tijd neemt om tijd te maken (daar wijzen we je dan natuurlijk ook op), dan kunnen we beslissen meer tijd tussen de sessies te laten zitten voor verwerking of om toch meer sessies toe te voegen voor de stok achter de deur.
SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_time watch 400x600

Vanaf januari 2024 als hybride training

De training Maak tijd voor vrije tijd is heel geschikt om deels zelfstandig met video's en opdrachten, en deels live met een trainer te doorlopen. Daarom dat we nu werken aan een korte videoserie om te combineren met de trainingsessies.

Zoals eerder genoemd is de opzet drie live sessies en je kunt kiezen voor een solotraject of werken in kleine groepjes van drie tot maximaal acht personen. Locatie is flexibel. Van begin tot eind duurt een training tussen één en vier maanden, afhankelijk van jouw achtergrond en wensen.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bekijken we wat bij jou past.