Ben jij kampioen uitstellen? Leer dan hoe je toch in actie komt.

Herken je dit? Je ruimt je kamer pas op als je struikelt over je spullen, de hond plast bij de deur omdat jij nog geen zin had om op te staan en je begint pas een half uur voor de les de toets Frans te leren en hoopt maar dat je net voldoende scoort.

 • Ten eerste: nee, jij bent niet stom of dom. Wat je nu doet is alleen niet echt handig. Jij weet zelf stiekem ook wel dat je het kunt.
 • Ten tweede: je bent ook echt niet de enige. Sterker nog, wij denken dat iedereen wel iets van uitstelgedrag heeft.
 • Ten derde: je kunt leren om in actie te komen. Hier wordt je zelf blijer van en als bonus zullen mensen om jou heen dit ook fijn vinden.

Doe je mee met de training?

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_succes 600x400

Vooral school heeft zo'n fijne aantrekkingskracht op uitstellen..

Er zijn zo veel leuke dingen om te doen, dat je daar eigenlijk al niet genoeg tijd voor hebt. Gezellig zitten met vrienden, gamen of filmpjes kijken, hobby's en sport zijn goede voorbeelden.

Op school krijg je vaak iets van huiswerk en leerwerk mee. Hoewel er ook leuke opdrachten bij zitten, heb je ook vaak huiswerk dat je saai vindt, jou tijd kost (die je liever gebruikt voor afspreken met vrienden) en dat van een vak is welke je best moeilijk vindt. Het vooruitzicht om een uur aan een bureau te zitten werken aan een verslag, terwijl buiten de zon schijnt, dat is gewoon 'niet te doen'.

Hoe je lichaam werkt

Jouw lichaam maakt bij het doen van leuke dingen 'blije stofjes' aan. Een grappig filmpje kijken geeft een boost van deze stofjes en zorgt er direct voor dat je jezelf lekker voelt. Verslavend fijn gewoon.

Tijdens het maken van (uitdagend) huiswerk heb je veel minder van deze fijne stofjes. En als de opdracht bijvoorbeeld ontzettend moeilijk is, dan kun je zelfs stress-stofjes aanmaken.

Gelukkig kun je leren hoe je regelt dat er minder stress-stofjes vrijkomen en hoe je ook bij huiswerk meer blije stofjes gaat aanmaken.

Jouw tijd is super waardevol

Als scholier heb je nog een heel leven voor je en is er nog van alles mogelijk. Je hoeft nog niet altijd en overal maar serieus te zijn en mag zeker nog heel veel genieten van leuke dingen.

Het gaat er in deze training ook niet om dat je geen leuke dingen meer mag doen. Wat je wel gaat leren is om te leren omgaan met stress en ook onnodige stress te vermijden. Want hoewel uitstellen vaak komt omdat er iets leukers op dat moment te doen is, er is toch een stemmetje in je hoofd dat onbewust jou vertelt dat je aan het werk moet en wat jou dus stress geeft. Zonde. Het is toch veel fijner om 100% te genieten wanneer je iets leuks doet?

Voor je het weet is de leuke tijd weer omgevlogen en zit je met stress voor een deadline. Zullen we dat eens anders doen?

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_balloons sky 600x375

Wat komt er voorbij in de training?

 • Hoe werken je hersenen?
 • Overzicht krijgen van school (plannen)
 • Hoe houd je jezelf aan je planning?
 • Motivatie maken
 • Eigen doelen maken
 • Slimme gewoontes
 • Werk in stukjes hakken
 • Tips en oefeningen om in actie te komen
 • En nog veel meer
SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_mission 600x338

Vanaf oktober weer aanbod in Leeuwarden

In de eerste weken op school ga je (weer) ervaren hoe het gaat met huiswerk maken en het leren voor een toets. Als je merkt dat je te lang wacht met oppakken van schoolwerk en je wilt wel leren hoe het anders kan (want je wilt wel af van dat zeurende stemmetje in je hoofd), dan kun je vanaf oktober bij ons terecht om een (groeps)training te volgen. 

Binnenkort volgt meer informatie. Wil je alvast meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.