Zelfvertrouwen op school met Yes I can

Als je al meerdere keren onvoldoendes hebt gehaald of het werken in groepjes aan een project loopt vaak uit in een teleurstelling, dan kun je het idee krijgen dat je het gewoon niet kunt. Na een tijdje kun je zelfs ophouden met proberen te verbeteren: het lukt toch niet.

Zullen we samen een stapje terug doen en kijken naar wat er echt gebeurt? Hierbij alvast een boodschap voor jou: jij bent niet dom of stom. Dat idee gooien we gelijk in de prullenbak. Je hebt alleen nog niet de juiste manier gevonden. Daar gaan we jou bij helpen.

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_braindump 400x600

Eerst leren we over de mindset

Er is een verschil tussen 'Ik kan het niet' en 'Ik kan het NOG niet'. En ook een verschil tussen het doel 'Ik moet een 7 halen op de toets' of 'Ik ga leren hoe ik een 7 kan halen op de toets'. In de training leer je wat voor jou het beste werkt.

Welke houding helpt om energie terug te krijgen om weer aan school te gaan werken? Zowel letterlijk als figuurlijk: je kunt jouw lichaamshouding aanpassen voor meer focus en vertrouwen en daarnaast ook een houding in je hoofd hebben die jou lef geeft.

Je krijgt een stukje uitleg over de werking van je brein en hoe het kan dat jouw reptielenbrein bijvoorbeeld jou laat stil zitten in plaats van in actie laat komen. Doordat je snapt wat er in je hoofd en lijf gebeurt, kun je leren hoe je anders aan de slag kunt gaan.

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_reptile brain 600x375

Niet alleen op school zelfvertrouwen

In de training gebruiken we school als plek waar je kunt oefenen met nieuwe 'skills', maar natuurlijk werkt het ook door in jouw privéleven. Thuis zul je merken dat je minder klusjes uitstelt en meer ontspannen met anderen kunt praten en bijvoorbeeld vertellen over wat je leert en doet op school.

Je leert namelijk in de training ook meer over welke woorden je kunt gebruiken om motivatie te krijgen en hoe je voor jezelf een doel van je docent of familie kunt omzetten naar een doel waar jijzelf ook achter staat. Straks maak jij je kamer niet meer schoon omdat het van een ander moet, maar omdat je het zelf wilt. En dat werkt echt veel lekkerder.

 

 

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_Yes I can 600x400

Waar, wanneer en hoe?

We zien je graag bij ons op kantoor in Crystalic te Leeuwarden, want dan ben je even los van school en thuis. Als namelijk even afstand neemt van jouw dagelijkse omgeving, dan kun je er juist beter naar kijken.

Je kunt bij ons terecht na schooltijden en ook zaterdagochtend is mogelijk. We bekijken per persoon of groepje wat het beste uitkomt.

In totaal zijn er vijf live sessies en vijf online sessies.  De eerste keer live duurt anderhalf uur en de andere keren een uur. De online momenten duren een half uurtje. Na tien weken is de training afgerond.

De training kan één op één en ook in een klein groepje van maximaal vier personen worden aangeboden. Zo houden we voor iedereen ruime aandacht.

Wil je meer weten? Neem maar even contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.