SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_Andersdenkende collegas 600x400

Andersdenkende collega's

Niet iedereen denkt op dezelfde manier. Waar de een graag van A naar B denkt, wil de ander liever alles tegelijk bekijken. Sommige collega's werken op hun intuïtie en anderen werken liever rationeel met feiten.

De ene manier is niet beter dan de andere. Met deze cursus krijg je inzichten en handvatten voor omgaan met andersdenkende collega’s.

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_think differently 400x553

Voor wie?

Deze (video)training is bedoeld voor collega's, teamleiders en werknemers die regelmatig werken met andersdenkenden. Hierbij kan gedacht worden aan hoogbegaafde en hoogsensitieve personen.

Vaak weet je niet hoe de denkwijze van de ander is of zijn er juist misverstanden hierover. Door deze training krijg je meer kennis over andersdenken, begrip voor elkaar en bovendien grip op prettiger samenwerken.

Tipje van de sluier: wat komt voorbij in de training?

Verschillende mensen in een team betekent ook verschillende kwaliteiten en werkwijzen. Wanneer je deze herkent en erkent, kun je inspelen op elkaar.

Een aantal gebieden waar vaak winst te behalen valt:

  • Communicatie
  • Werkverdeling
  • Verantwoordelijkheid
  • Keuzeruimte

Verkrijg inzichten en handvatten voor op de werkvloer.

Mogelijkheden en tarieven

Lengte, inhoud en plaats van de training hangt af van de wensen van deelnemers en is daardoor ook van invloed op het tarief van de training. De training kan individueel worden gevolgd en ook groepstrainingen zijn mogelijk. 

Na een gratis intakegesprek wordt een offerte op maat aangeboden.

Training voor thuis: andersdenkenden in privésfeer

In je team met collega’s kun je te maken krijgen met mensen die bijvoorbeeld hoogbegaafd of hoogsensitief zijn. Er is (gelukkig) steeds meer begeleiding hiervoor en bij SkillsNL kun je nu ook terecht als je een vriend, familielid, buurman bent van een ‘andersdenkende’. Deze training heet: privé met andersdenkenden.

Je hebt hierna inzichten die ervoor zorgen dat je snapt hoe iemand kan denken en waardoor je nu goed met elkaar kunt praten.

Coachingtraject hoogbegaafdheid

Bovenstaande trainingen zijn bedoeld voor personen rondom andersdenkenden. Er is ook een aanbod voor de andersdenkende zelf.

Specifiek voor de hoogbegaafde jongvolwassene tussen 18 en 40 jaar heeft SkillsNL een individueel coachtraject op maat.