Waarom altijd aanpassen? Geef elkaar de ruimte en je krijgt er veel meer voor terug.

Privé met andersdenkenden

Als je samenwoont met een andersdenkende of regelmatig daarmee contact hebt (buren, vrienden of familie), dan herken je waarschijnlijk de vele momenten waarop je elkaar blijkbaar niet goed begrijpt of dat je beide iets heel anders wilt. Hoogbegaafde en hoogsensitieve personen kunnen vaak veel sneller denken en voelen, en dit is voor veel mensen niet te volgen. Dat kan frustrerend zijn.

In deze training leer je denkpatronen te herkennen bij jezelf en anderen. Door nieuwe inzichten vind je andere manieren om beter met elkaar te praten en prettiger samen te leven. Er zal regelmatig een aha-moment voorbijkomen.

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_life11 cropped

Graag weten waarom

Anders zijn is soms net een fulltime baan, omdat mensen 'normaal' gedrag verwachten. Je moet je altijd weer aanpassen.

Tegenwoordig zeggen we altijd: "Vraag vooral door en stel heel vaak de waarom-vraag," en toch wordt het vaak niet gewaardeerd als je steeds kritisch blijft. Soms wil de rest gewoon door. Het is dan vaak één tegen een groep. Dan lijkt het makkelijk om te zeggen dat die ene zich maar moet aanpassen.

Toch is het de moeite waard om erachter te komen wat een andersdenkende denkt en vindt. Vooral als je privé vaker met elkaar te maken hebt. Je wilt immers graag prettig met elkaar omgaan.

Je komt er waarschijnlijk achter dat de ander een prima reden heeft voor zijn of haar gedrag.

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_Privé met andersdenkenden 600x400

Handvatten om elkaar te helpen.

Door de training vind je nieuwe manieren om met elkaar te praten en met elkaar te zijn. Dit helpt jou, maar ook zeker de ander.

Een voorbeeld is dat je als ouder je gefrustreerde tiener wilt helpen om weer vrolijker naar school te laten gaan. Dit is fijn voor jezelf, maar ook zeker voor je kind.

Alvast een eerste inzicht en vraag vanuit de training

Je verwacht niet dat mensen allemaal hetzelfde dragen. Een beetje afwisseling in kleding zorgt vaak voor wat meer kleur, letterlijk en figuurlijk. Waarom vinden we het dan wel fijn als mensen allemaal hetzelfde reageren, denken en doen?

Vaak gaat het niet bewust, maar we vinden het prettig als we een beetje weten waar we op kunnen rekenen. Hoe reageert een persoon op een situatie, hoe snel pakt iemand iets op of hoe hulpvaardig is iemand?

Wanneer iemand voortdurend anders reageert dan jij verwacht, dan kan dit vermoeien.

Hoe denk je dat de ander dit beleeft?

SkillsNL_vaardighedenvooriedereen_same different 2 400x600

Training op maat

De training kan individueel worden doorlopen, maar ook als groep, bijvoorbeeld een gezin. Lengte en inhoud van de training hangt af van de wensen van deelnemers en is daardoor ook van invloed op het tarief van de training. Na een gratis intakegesprek wordt een offerte op maat aangeboden.

Tarieven

Hieronder enkele voorbeelden van tarieven.

  • bliksemtraining: in 3 bijeenkomsten kennis, inzichten en eerste handvatten opdoen voor algemeen gebruik.
    1 of 2 deelnemers: €199,- totaal;
    3 tot 5 deelnemers: €69,- per persoon;
  • verdiepende training op basis van persoonlijke wensen: offerte op maat.

De training wordt aangeboden bij het kantoor van SkillsNL, maar kan ook op locatie worden verzorgd.

 

Videotraining

Vanaf april 2023 is de videotraining voor omgaan met andersdenkenden online. Dit is een training om op eigen tempo zelfstandig af te ronden, maar kan ook worden gebruikt als voorbereiding op een ingekorte live training.

Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Andere passende trainingen

Andersdenkende collega's

Wanneer je op je werk regelmatig samenwerkt met iemand die anders denkt dan jij, dan kan dit voor verwarring zorgen of meer energie kosten. Je wilt graag begrijpen hoe de ander denkt en handvatten krijgen hoe je met elkaar kunt overleggen, zodat je straks nog beter met elkaar kunt werken.

Deze training is zowel geschikt voor individuen als groepen.

Coachingtraject hoogbegaafdheid

Bovenstaande trainingen zijn bedoeld voor personen rondom andersdenkenden. Er is ook een aanbod voor de andersdenkende zelf.

Specifiek voor de hoogbegaafde jongvolwassene tussen 18 en 40 jaar heeft SkillsNL een individueel coachtraject op maat.